Ateneul Mihail Jora
str. Caişilor nr. 7, Bacau
[field_phone]

Ateneul Mihail Jora

  • Ateneul Mihail Jora

Ateneul Mihail Jora din Bacău a fost înfiinţat în anul 1956 şi este sediul Orchestrei Filarmonice din localitate. Din acel moment, orchestra filarmonică a susţinut aici concerte săptămânale în timpul stagiunilor permanente. De-a lungul celor 47 de ani de existenţă, viaţa muzicală a oraşului a fost îmbogăţită cu concerte de muzică de cameră, recitaluri instrumentale sau concerte vocal-simfonice.
Activitatea Ateneului Mihail Jora s-a diversificat şi s-a adresat unui public tot mai larg. S-au susţinut concerte educative pentru elevi şi studenţi, spectacole de operă şi operetă.
Periodic au loc concerte extraordinare în interpretarea unor celebri artişti români sau străini.
În ceea ce priveşte activitatea concertistică externă, Filarmonica Mihail Jora din Bacău, a susţinut, sub conducerea dirijorului Ovidiu Bălan, numeroase concerte în Germania, Italia, Olanda, Rusia, Luxemburg, Grecia, Franţa, Spania etc.
Având în vedere repertoriul bogat şi virtuozitatea artiştilor, orchestra filarmonică poate fi considerată una dintre cele mai bune orchestre din ţară.
Trebuie menţionat că Ateneul din Bacău poartă numele unui celebru dirijor şi compozitor român: Mihail Jora, considerat ca cel mai de seamă compozitor de lieduri din muzica românească.

Like: 
Average: 5 (1 vote)
str. Caişilor nr. 7, Bacau